Ska skänka bort leksaker på hjul

Det blåser rejält ute på sjön idag. Jag är ute med min båt för att hämta hem lite saker från vårt sommarställe strax utanför Orust på en ö. Vi har i generationer ägt ett hus på en ö som tillhör släkten. Är mest ute på sommaren, men nu behövde jag hämta hem lite saker till motorcykeln som ligger i stugan. Just det, ska även ta med lite gamla leksaker som finns på vinden. Min farbrors gamla leksaker ligger och skräpar och tänkte ge bort dem till grannens ungar därhemma. Farbrors leksaker är små bilar i metall som säkerligen har samlarvärde idag. Men jag orkar inte hålla på och kolla upp det där, bättre att de kommer till användning.

Om du letar efter leksaker kan jag tipsa om miljövänliga leksaker. Det är ju både juste för miljön och gör mindre skada på barnen när de leker. Viking Toys är ett företag som tillverkar miljövänliga leksaker i material som sockerrör. Om du inte känner till Viking Toys kan jag rekommendera dig att besöka deras hemsida för mer information. De har en enkel och informativ webbsida där du hittar mycket leksaker.

När jag ändå är ute en sväng på ön ska jag passa på att ta det lite lugnt och bara njuta av utsikten och lugnet på ön. Ibland är det skönt att bara koppla av i naturen. Blir att koka upp en kopp kaffe och tina upp lite kanelbullar. I morgon är planen att jag ska få besök av Hildur. Hildur bor på ön som ligger 200 meter bort från vår ö. Hildur bor på ön året runt och vi brukar träffas när jag är ute en sväng här.

Fördelen med egen ö är lugnet, det som är lite på minussidan är såklart att du alltid behöver en båt för att ta dig ut. Färskvatten behöver du också ta med dig ut på ön. Men jag tycker det är värt lite arbete, när man har en så fantastisk plats att njuta på.